Publicaties

Publicaties over Zilverkapjes in de diverse media.

Zilver verzorgd de tepel

Veel vrouwen die hun baby borstvoeding geven, krijgen helaas te maken met ongemakken tijdens de borstvoedingsperiode aan de huid . Een nare ervaring. Zilver staat al sinds jaar en dag bekend om haar goede verzorgende eigenschappen. Het biedt uitkomst voor meer dan vervelende ongemakken aan de tepel, tepelhuid en tepelhof. Daarom is er nu het Zilverkapje om vrouwen zonder ongemakken borstvoeding te laten geven. De moeder plaatst het Zilverkapje na iedere voeding op de tepel. Daarna geeft het zilver zijn zuiverende en verzorgende verlichting. Of wel: Ondersteunt en bevordert het natuurlijke afweersysteem.

Publicaties: Audax NL

Interview met de lactatiekundige van Borstvoedingscentrum Eindhoven en Kraamzorg Homecare

Ruth Adriaansens, lactatiekundige van Borstvoedingscentrum Eindhoven en Kraamzorg Homecare, krijgt vaker enthousiaste reacties te horen. Twee jaar geleden vernam ze via een cliënt van het bestaan van zilveren tepelkapjes. Bij een Italiaanse fabrikant vroeg Ruth een proefpakketje aan. ‘Als lactatiekundige kom ik dikwijls tepel en huid gerelateerde ongemakken tegen. De tepelkapjes heb ik meerdere cliënten uit laten testen. Na een aantal zeer positieve ervaringen ben ik ervan overtuigd dat het product verlichting geeft aan de huid. Uiteraard moet naast het gebruik van de kapjes de baby wel goed worden aangelegd, anders blijven de ongemakken terugkomen.’

Welke tips kan Ruth jonge moeders geven om hun kindje beter aan te leggen? ‘Ga in principe op je moederinstinct af. Indien de kleine goed drinkt, dan maakt het niet uit hoe het kindje precies ligt. De kans op ongemakken kun je echter reduceren door de tepel het liefst richting neus te sturen. Zo tilt de baby de nek iets op en moet de onderkaak het meeste werk gaan doen. Dit geeft geen negatieve wrijving in de mond, waardoor het beter gaat.’

Goud en zilver en het menselijk lichaam

Gouden bubbels, zilveren twinkels op taartjes en chocola, bier met goudvlokken en honing met goudflinters: bladgoud en bladzilver doen het goed in de keuken. En dat kan echt geen kwaad. Goud en zilver behoren tot de sporenelementen die de mens nodig heeft. Het menselijk lichaam, bij een gemiddeld gewicht van 70 kg, bevat van nature zo’n 0,2 mg goud. Zuiver goud is onschadelijk, evenals goudverbindingen.

Eeuwen geleden lieten Chinezen al gouden munten in hun rijst en groenten meekoken vanwege de vitaliserende effecten. Ook in de middeleeuwen stond goud als levenselixer bekend. Goud heeft onder meer verzorgende eigenschappen. Samenstellingen van het edelmetaal worden dan ook vaak gebruikt. Van zilver kennen we haar ondersteunende kenmerken. Vele volkeren gebruiken zilveren voorwerpen om drinkwater te zuiveren; praktisch iedere Amerikaanse cowboy droeg daarom een zilveren dollar bij zich. Zilver werd tevens gebruikt om gewonden tijdens de Eerst Wereldoorlog te verzorgen.

Publicaties: De Telegraaf

Zilverkapjes voor tepels als je borstvoeding geeft

Heb je een romantisch plaatje voor ogen met het geven van borstvoeding, krijg je last van ongemakken aan de tepels… ahhhh, gruwel! Ondanks alle voorlichting en begeleiding (want weten hoe je goed aanlegt kan veel leed voorkomen!) kan het toch gebeuren dat je met samengeknepen billen borstvoeding zit te geven, want tepelkloven kunnen behoorlijk ongemakkelijk zijn. In Nederland worden daarvoor eigenlijk alleen maar zalfjes voorgeschreven. Maar in Italië, Zwitserland en Engeland gebruiken moeders vaak zilverkapjes. Dit zijn zilveren schildjes met puur zilver die je tussen de voedingen door op de tepels in je beha legt. Ze zijn dus niet te vergelijken met de flexibele tepelhoedjes die je tijdens de voeding gebruikt!

Het lijkt misschien een beetje vreemd als je er nog nooit van hebt gehoord, maar zilver staat van oudsher bekend om zijn goede en verzorgende kenmerken. Niet voor niets wordt zilver tegenwoordig gebruikt in watertanks van vliegtuigen tegen vervuiling en zijn koelkasten soms voorzien van een zilverhoudende coating. Ook op de huid is zilver jouw redder in nood. De uit Italië afkomstige Adelheid Bonacker begreep niet waarom ze niet in Nederland verkrijgbaar zijn en importeert ze uit Italië zodat ook Nederlandse moeders kennis kunnen maken met deze zilverkapjes.

Het metaal van de zilverkapjes geeft daarnaast verkoeling, er ontstaat lucht voor de tepel en er zijn moeders die merken dat ze minder lekken. Je kunt de kapjes tussen de voedingen door dragen maar ook ‘s nachts. Reinigen kan gewoon onder de kraan en is de babytijd voorbij, dan kun je deze bewaren voor een volgend kindje.

Publicaties: Babytrendwatcher

Vakblad Baby Wereld met special beurseditie 9 Maanden Beurs Amsterdam

Borstvoeding is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Ongemakken aan de tepel komen veel voor bij vrouwen. In Nederland worden zalfjes voorgeschreven , maar in Engeland, Italië en Zwitserland gebruiken moeders vaak zilverkapjes. Dit zijn zilveren schildjes met puur zilver die tussen de voedingen door op de tepels in de beha worden gelegd. Zo ontstaat er lucht voor de tepel. Zilver verzorgt de huid en het metaal van de zilverkapjes werkt daarnaast verkoelend. Er zijn zelfs moeders die merken dat ze minder lekken. De kapjes zijn eenvoudig te reinigen onder de kraan en kunnen worden hergebruikt voor een tweede kindje.

Publicaties: Ruiters Uitgeverij

Bossche brengt oplossing tepelkloven op de markt

Kliknieuws en Weekblad Regio ‘s-Hertogenbosch

Lees ook bevindingen en ervaring van gebruikers

Tepelkapje van Zilverkapjes