Zilver stopt de verspreiding van bacteriën met een verrassend trucje

Zilver stopt de verspreiding van bacteriën met een verrassend trucje

Zilver wordt al heel lang gebruikt om de verspreiding van bacteriën te stoppen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in de filters van sommige medische gezichtsmaskers en de antibacteriële laag die is aangebracht op het internationaal ruimtestation ISS. Maar een van de redenen achter waaróm het zo effectief is, was tot nu toe onopgemerkt gebleven.

Lees verder “Zilver stopt de verspreiding van bacteriën met een verrassend trucje”

Borstvoeding tips en tools bij tepelkloven

Borstvoeding tips en tools bij tepelkloven

Heb je net een kleintje gekregen en geef je borstvoeding? De eerste periode kan best heftig zijn. Je baby is op zoek naar voeding. Colostrum. En brengt met het zuigen de melkproductie op gang. Soms kan dit leiden tot tepelkloven. Vaak een resultaat door verkeerd aanleggen. In dit blog lees je tips en tools die je kunt inzetten om tepelkloven te voorkomen en te genezen. 

Lees verder “Borstvoeding tips en tools bij tepelkloven”

Go or no go

Go or no go

BORSTVOEDING EN DE HELENDE WERKING VAN ZILVER

Er zijn mama’s die jarenlang borstvoeding geven. Bijvoorbeeld als twee kinderen redelijk dicht op elkaar komen of omdat zij er voor kiezen om langer door te gaan met borstvoeding. Ook zijn er de mama’s die graag lang door willen voeden, maar het niet volhouden om wat voor reden dan ook. Of waarbij het helemaal niet lukt. 

Lees verder “Go or no go”

Boefjes

Boefjes

HULPMIDDELEN BIJ BORSTVOEDINGSKWAALTJES

Borstvoeding hoort geen pijn te doen. In de eerste dagen na de bevalling kan het even ongemakkelijk of een gedoe zijn, maar het is de bedoeling dat dit snel wegtrekt. Blijft het pijn doen, dan is het belangrijk goed advies in te winnen.

Lees verder “Boefjes”

Meer voor mama’s

Meer voor mama’s 

De oplossing voor tepelkloven: zilverkapjes

Als je borstvoeding geeft kun je last krijgen van pijnlijke tepels of tepelkloven. Dat is vervelend en kan pijnlijk zijn. Nu kun vanalles kopen voor deze vervelende kwaaltjes: er zijn legio zalfjes, crèmes en speciale pads voor te koop. Maar zou het niet ideaal zijn als je maar één product nodig hebt voor je hele borstvoedingsperiode, en die je ook nog kunt gebruiken voor een volgend kindje (en die daarna en daarna…)? En dat je er daarna ook nog eens een mooie herinnering van kunt laten maken?

Lees verder “Meer voor mama’s”

Samen zwanger

Samen zwanger

MET PLEZIER BORSTVOEDING GEVEN

Moedermelk is gezond voor je baby en het geven van borstvoeding helpt je een goede band op te bouwen met je kind. Daarnaast bevat moedermelk het eerste halfjaar alle stoffen die je baby nodig heeft.

Lees verder “Samen zwanger”

Vaders en moeders

Vaders en moeders

Borstvoeding geven is niet alleen goed voor je baby, maar geeft ook een sterke binding tussen moeder en kind. Toch gaat het niet altijd even makkelijk en kunnen er ongemakken ontstaan. Eén van die ongemakken zijn bijvoorbeeld het ontstaan van tepelkloven of het doorlekken. Wat kan je doen om zo onbezorgd mogelijk borstvoeding te geven?

Lees verder “Vaders en moeders”