Tepel of huid ongemakken? Zilverkapjes komen je redden!

Tepel of huid ongemakken? Zilverkapjes komen je redden!

Ik denk er vaak met heimwee aan terug, zeker als ik mama’s met hun baby aan de borst zie. Mijn borstvoedingsperiode. Ik vond het een heerlijke tijd. Het gaf mij een enorm verbindend gevoel, met mijn kind aan de borst.

Oké, het begin liep wat stroever, het was wat zoeken voor ons allebei. En de nachten voelden wel eens eenzaam – met een halfslapende tutterende baby en een diep slapende man naast mij, maar eens we die eerste weken door waren, vond ik het héérlijk. Gelukkig had ik zelf niet echt last van mijn tepels. Maar bij sommige mama’s loopt dat wel anders…

Hulp is onderweg!
Die borstvoeding loopt niet altijd van een leien dakje. Je tepels kunnen ruw, schraal en oncomfortabel aanvoelen. En als er iets is wat je niet wil als borstvoedende mama, dan zijn het tepel en huid ongemakken. Daarom staat Zilverkapjes je graag bij. Zo’n natuurlijke en duurzame ondersteuning is verzachtend voor je baby en voor jou. Zilver is de natuurlijke super kracht voor de ondersteuning van jouw afweersysteem. Geen wonder dat de Zilverkapjes® door moeders genomineerd werd voor de Baby Innovation Award. Zilverkapjes® is er trouwens voor alle borstvoedende mama’s: je vindt er zeker eentje die op jouw tepelhof past want ze komen in alle mogelijke maten.

Vrouw geeft borstvoeding

Zilverkapjes® geeft je op hun website graag advies rond aanlegtechnieken bij de borstvoeding. Maar daar bovenop kan je dit natuurlijke middel ook preventief gebruiken door tussen je voedingen Zilverkapjes® op je tepels te dragen. Dat is natuurlijk veel beter, dan dat je last krijgt van gevoelige tepels, gevoelige tepelgleuven of ruwe schrale huid. En ze verzorgen ook nog eens!

Een eeuwenoud hulpmiddel
Dit is geen nieuw snufje, geen hype. Zilver als verzorgend middel bestaat al sinds de middeleeuwen. Vrouwen van adel gebruikten toen zilveren lepels tegen ruwe en schrale tepels. De combinatie van moedermelk, de natuurlijk verzorgende factor van het zilver en zuurstof verzachten de tepel en de huid. Natuurlijk heeft Zilverkapjes® het in een modern, handig te gebruiken jasje gestoken. Gelukkig maar, want ik zie mezelf niet meteen met lepels op mijn tepels balanceren!
Dat het echt ook iets voor onze tijd is, bleek toen ik onlangs een mailtje van een vroedvrouw in mijn GreenKit-inbox kreeg. ‘Zeg, ken je zilverkapjes al?’ Ik heb tijdens mijn zwangerschap en kraamperiode ontdekt dat de raad van een vroedvrouw goud waard is, dus neem haar advies gerust aan! In België kan je Zilverkapjes makkelijk bij je apotheker bestellen of je kan ze online bestellen. Je vindt ze ook in verdeelpunten over heel Nederland.

Een blijvende herinnering
Doe jezelf een plezier en zet zilverkapjes op je geboortelijst. Mama verdient toch ook een cadeautje, niet? Wat zeg ik, 2 cadeautjes! Zilverkapjes zijn gemaakt van… je raadt het al… zilver. En dat zorgt ervoor dat je jezelf naast een pijnloze borstvoeding nog een ander cadeau kan geven: je kan je zilverkapje achteraf laten omsmelten tot sieraad. Wat geweldig!! Zo zorgt Zilverkapjes op 2 manieren voor een mooie herinnering aan een hopelijk mooie tijd voor jou en je kleintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *